Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Duktiga Archie Panjabi ser vi i Good Wife och mycket annat…

Archie_Panjabi

Hon är den mörka med indiska rötter som spelar bra och duktig och fin skåda. Archana Panjabi, kallas Archie, är född 31 maj 1972 i Edgware, Middlesex, England, längd 1,60 m och – bor för närvarande i New York.

Som en liten flicka växte hon upp i norra London och – i Mumbai. Archie hade en dröm – att bli skådespelerska och komma till Hollywood.
”Jag kan inte minnas att jag någonsin vill göra något annat”, har hon sagt.

Pappa är Govind och mamma Padma Punjabi, båda var lärare. Archie var mycket bra i idrott och andra aktiviteter och klassiskt utbildad i balett. Hennes barndom var bra och hon har goda barndomsminnen. Hon tog examen på Brunel University, England.

Archie gjorde sin filmdebut i den brittiska hit East is east (1999). Sedan dess har hon fortsatt att arbeta med internationellt storsäljande filmer, från Bend It Like Beckham (2002), The Constant Gardener (2005) and Asra Nomani in A Mighty Heart (2007) mot Angelina Jolie, och Yasmin (2004). TV främst som Kalinda Sharma i The Good Wife.

Archie vann titeln ”bästa skådespelerska” för sin roll i Yasmin på Reims Festival 2006 och tilldelades Shooting Star Award vid Berlins internationella filmfestival 2005. Priset delas ut till aktörer som ses som ”de mest spännande och nyaste skådisarna från hela Europa ”(European Film Promotion). Hon valdes av hundratals aktörer att representera Storbritannien.

Hon är skicklig på dialekter, från skotska till indiska och amerikansk, alla hennes stora film & TV-roller har varit på andra språk än sitt eget. Archie har alltid vetat att hon ville bli skådespelerska. Det var först när Nick Berry från Eastenders (1985) svarade på ett brev som hon fann en agent och – roller. Hennes första roll var i denna och – som Ricky Butchers flickvän.

Archie är gift med Rajesh Nihalani sedan 1998. De har inga barn, men Benso, en hund – Lhasa apso.

panjabikontor

Utmärkelse för rollen i Good wife, ”spelar som en konstform”.

Källor:
imdb.com
en.wikipedia.org
nndb.com
archiepanjabi.com

www.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.