Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3000 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Axl Rose, hård start i livet, en ”svår man” som gått sin egen väg…?

axlI hårdrocksbandet Guns N’ Roses var han ledaren. Axl Rose, född William Rose 6 februari 1962 i Lafayette, Indiana, är en amerikansk musiker, sångare och låtskrivare. Han är den enda kvarvarande ursprungliga medlemmen i  bandet.

Som sångare för Guns N ‘Roses, fick Rose enorm framgång, erkännande, i slutet av 1980 och början av 1990-talet innan han hoppade av under flera år.

Bandet? Guns N’ Roses är ett amerikanskt hårdrocksband som bildades i Los Angeles 1985. Under sin storhetstid i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet var de ett av världens främsta rockgrupper.

Gruppen har gett ut sju studioalbum och det senaste albumet, Chinese Democracy, utkom 2008. Rose bidrog ej till albumets marknadsföring, han försvann under minst två månader och gick inte alls finna. I december 2011 meddelades att Guns N ‘Roses skulle bli invalda i Rock and Roll Hall of Fame 2012, och de blev hyllade. Axl? Han kom inte, ville ej vara med. Förklaringen kan vara att han blev mobbad i gruppen utav Guns-medlemmarna Slash och Duff McKagan. En outsider –  och gruppen har sålt cirka 100 miljoner album världen över.

Axl-RoseAxl Rose har en speciell röst med ett brett register. Han har under konserter lämnat scenen mitt i låtar för att åka hem, sägs det. Rose har slagits med fans i publiken och har vid ett tillfälle varit i bråk med gitarristen och sångaren i Nirvana, Kurt Cobain samt Mötley Crües sångare Vince Neil, som utmanade Axl Rose på en boxningsmatch i en arena i Los Angeles. Snack som inte låter otroligt…

Föddes som William Bruce Rose, Jr i Lafayette, Indiana, som enda barnet till Sharon E. Lintner, då 16 år, och William Bruce Rose, 20 år gammal som föräldrar. Rose är främst av skotsk, tysk och polsk härkomst. Hans mormor var polsk. När Rose var två år gammal, övergav fadern familjen.

1965, träffade hans mor – Stephen L. Bailey och gifte sig med honom strax efter. Hon ändrade sin sons namn till William Bruce Bailey. Han har två yngre halvsyskon – syster Amy och brodern, Stuart.

Rose har uppgett att han och hans syskon ofta blev fysiskt misshandlade av Bailey. Som barn trodde Rose att Bailey var hans biologiska far. Rose sa i en intervju med Rolling Stone magazine i april 1992, att under sin barndom trodde han att kvinnor och sexualitet var onda. På grund av den våldsamma behandlingen hemma trodde han att våld i hemmet var normalt i familjer. Han fick tidigt en diagnos på psykotisk men samtidigt med hög IQ.

Baileys hem var djupt religiöst, och Rose och hans familj var i en pingstkyrka, där han var skyldig att närvara och jobba mellan 3-8 gånger per vecka. Han sjöng i kyrkan från fem års ålder, och också uppträtt med sin bror och syster i ”Baileys Trio”. Han är känd för sin röst som han kan ta en mängd toner med, något han lärde sig tidigt. Han har uppgett att han ursprungligen började utveckla sin röst för att förvirra sin lärare i skolan. Han hoppade av gymnasiet vid 17 års ålder, och fann papper hemma som visade sin biologiska fars existens och sitt eget ursprung, och återupptog sitt födelsenamn, William Rose (även om han fortfarande var ‘William Bailey’). Men han hänvisade till sig själv endast som W. Rose, eftersom han inte ville dela sitt namn med sin biologiska far.  

Sedan började det man kan skriva långt om, bråk och brott. Han var i trubbel flera gånger med polisen och greps över tjugo gånger för fylleri och misshandel innan 16 års ålder. Vid 16 års ålder blev han utsparkad ur hemmet för att han vägrade klippa sig!

I den här åldern träffade Rose (‘Guns’) gitarristen Izzy Stradlin och så småningom började de spela i band tillsammans. Stradlin lämnade så småningom Rose, och Indiana, för Los Angeles och mer fokus på musiken. När han var 17 år lämnade han Indiana och började lifta med bussar över hela landet.

Droger?
Efter Guns N ‘Roses blev framgångsrika, har han sagt att han hade slutat använda någon form av droger. Han har inte förnekat användning av olagliga substanser, 1989 i intervju ”Jag har en annan fysik och olika tänkesätt om droger än någon jag känt i Hollywood, eftersom jag inte avstår från att göra droger, men jag kommer inte tillåta mig att det ska bli en jävla vana. Jag kommer inte att tillåta det.” Även om Rose inte har varit känd för alkoholmissbruk, så i juni 2006 greps han i Stockholm, efter ett tidigt bråk i hotellets lobby med hotellets säkerhetsmän. Rose uppges ha bitit en säkerhetsvakt i benet och krossade en antik spegel i lobbyn medan han som berusad var ”rasande”.

Efter att ha tillbringat de närmaste timmarna i cell, erkände han sig skyldig till alla anklagelser och betalade ungefär 6 000 dollar i böter och släpptes. Sommarens Europa turné fortsatte som planerat. Han har från 1990-talet samtidigt satsat på homeopati och även regressionsterapi (för sina sexuella övergepp).

Kvinnor och giftermål?
Axl Rose gifte för första gången 1990 med Erin Everly, dotter till Don Everly. Enligt Everly visade Rose upp sitt hem, berättade för henne att han hade en pistol i sin bil och att han skulle döda sig själv om hon inte gifte sig med honom. Rose skrev texten av ” Sweet Child O ‘Mine ”om henne, och hon medverkade i musikvideon till låten. Paret separerade efter mindre än en månad av äktenskap, men senare förenades de i flera månader, under vilken tid Everly blev gravid. Hon drabbades av en missfall i oktober 1990. Detta påverkade djupt  Rose som hade velat ha egna barn.

Dagen efter Everlys missfall, greps han efter som det påstås ha angripit en granne med en vinflaska efter grannen hotat med att ringa polisen på grund av Rose höga musik. Denna incident inspirerade Rose att skriva refrängen till låten ”Right Next Door to Hell. I januari 1991 skilde sig makarna. Efter uppbrottet, enligt uppgifter, fortsatte Rose kontakta Everly i mer än ett år, skickade henne blommor, brev och även burfåglar.  

I mitten av 1991 hade Axl Roses fått kontakt med modellen Stephanie Seymour – det som blev ett andra äktenskap. Victoria’s Secret modellen Stephanie och Axl gick skilda vägar år 1993, tre veckor efter deras förlovning.

1994 lämnade Everly in en stämning mot Rose, som avsåg olika fall av fysisk och emotionellt våld, detta skulle ha förekommit före och under äktenskapet, avgjordes så småningom av domstol. Till stöd för hennes fall, instämdes Seymour, Rose’s ex-fru, så Everly skulle vittna om att hon också blev misshandlad av Rose. De stämningarna avgjordes utanför domstol. Summan som nämns är 400 000 dollar.

Rose dejtade så popsångerskan Lana Del Rey i april 2012. Före mötet, spelade hon in en låt, med titeln ”Axl Rose Husband”(make), där hon sjunger ”Du är min kunga-pappa, jag är din lilla drottning.”

Avslutningsvis på denna mans musik med Guns N ‘Roses – ex. minns höjdare – ”Sweet Child O’ Mine” • ”Nightrain” • ”Paradise City” • ”Don’t Cry” • ”Live And Let Die” • ”November Rain” • ”The Garden” • ”Knockin’ on Heaven’s Door” • ”Yesterdays” • ”Ain’t It Fun” • ”Estranged” • Since I Don’t Have You” • ”Sympathy For The Devil” • ”Oh My God” • ”Chinese Democracy” • ”Better” • ”Street Of Dreams”.

Nu råder dödläge och om ett album dyker upp beror helt på Axl Rose. De har gjort enstaka uppträdande, lite struligt, men det sägs Axl har ett par album ”färdiga” om han vill spela in. Men han och Slash är fiender och idag vet ingen. Den senare är dock ej medlem av dagens band. Bilderna visar då och numera.

Källa:
en.wikipedia.org
aftonbladet.se
blabbermouth.net

www.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.