Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Kurt Cobain, slutet – de sista teorierna. Del 4 -sista

kurt-cobain-courtney

Sista pusselbiten i Cobains liv. Kurt Donald Cobain levde mellan 1967 – 1994, mest känd som sångare och gitarrist i Nirvana. Sista analysen och ändringen är att Kurt fanns i garaget (rum?), med stolen som hinder för att kunna öppna ska stämma.

I 1998 års dokumentär Kurt & Courtney, undersökte filmaren Nick Broomfield Tom Grants påstående att Cobain faktiskt mördades. Han tog ett filmteam för att besöka ett antal personer i samband med Cobain och Love, Love’s far, Cobains moster och en av parets tidigare barnflickor. Broomfield talade också med orkesterledaren Eldon ”El Duce” Hoke, som hävdade Love erbjudit honom $ 50 000 att döda Cobain. Även Hoke hävdade han visste vem som dödade Cobain, han nämnde aldrig namnet och erbjöd inga bevis som stödde sina påstående.

Broomfield fick som ödet oavsiktligt Hokes sista intervju, eftersom han avled några dagar senare, enligt uppgift påkörd av ett tåg!!! Men Broomfield hade inte upptäckt tillräckliga bevis för att det skulle vara en konspiration.

I en intervju 1998, sammanfattade Broomfield det: ”Jag tror att han begick självmord. Jag tror inte att det finns en rykande pistol. Och jag tror det finns bara ett sätt man kan förklara en massa saker kring hans död. Inte för att han blev mördad, men att det bara var en brist när man tog hand om honom. Jag tycker bara att Courtney gick vidare och att han inte ”behövdes”.

2001 publicerade författaren Charles R. Cross en biografi över Cobain. För bokens skull genomförde Cross över 400 intervjuer och fick tillgång, genom Courtney Love, till Cobains tidskrifter, texter och dagböcker. Cross biografi möttes med kritik. Bortom kritiken så innehöll boken många detaljer om Cobain och Nirvanas karriär som annars skulle varit okänt.

Om Tom Grant som nämns ofta kan nämnas att han är en 49-årig före detta polis i Los Angeles.

Vem Mördade Kurt Cobain? Originaltitel Kurt & Courtney. Release mars 2004 DVD

Rockdokumentär från 1998 av Nick Broomfield.

”Den femte april 1994 var en svart dag för rockvärlden. Det var då legenden Kurt Cobain begick självmord. Men var det så? I denna chockerande dokumentär riskerar Broomfield allt för att finna svaret och vad All Movie Guide kallar ”De mest skrämmande och galna människor som någonsin setts i en film”. ”Il Duce”, en hårdrockare som kommer med ett hett avslöjande och därefter dör i en mystisk tågolycka.

Barnskötaren, en vettskrämd flicka som vet mer än vad hon vågar säga. Courtneys far som säger sig veta vem mördaren är. Och så Courtney själv, som mitt under en galabankett blir offentligt anklagad av Broomfield för att ha hotat flera journalister till livet. Detta är filmen som Robert Redford förbjöd från att visas på Sundance Filmfestival. Nu äntligen kan den visas i Sverige. Ocensurerad!” stod det då.

En sista ceremoni ordnades för Cobain av hans mor den 31 maj 1999, i närvaro av både Courtney Love och Tracey Marander. Som en buddhistmunk talade hans dotter Frances Bean – och askan spreds ut i McLane Creek i Olympia, den stad där han ”hade funnit sin sanna konstnärliga musa.”

Cobain sysslade även med konst samtidigt kampen emot heroinmissbruket, sin magsjukdom och depression samt – omständigheterna i hans död har blivit ett vanligt ämne i debatt och diskussioner. Jag som läst mycket artiklar tror att Kurt var labil, beroende av droger och troligen har begått självmord. Men han kan ha blivit påverkad. Antydningarna om mord har inte påvisats så allvarliga, men ingen vet. OM det vore mord så var det ju inte så märkligt iscensätta då Kurt var så deppig eller påverka honom begå just – självmord.

Fri översättning och förkortning av texten till
låten Breed från 1991.

Text: Kurt Cobain Musik: Nirvana

Jag bryr mig inte
Jag har inget emot
Har du inget sinne?
Få bort
Bort från hemmet
Jag är rädd
Rädd, för ett spöke
Även om du har
Även om du behöver
Jag menar inte att stirra

Vi behöver inte att odla
Vi kan plantera ett hus
Vi kan bygga ett träd
Jag bryr sig inte ens
Vi kunde ha alla tre

Hon sa
Hon sa
Hon sa

Kurt Cobain & Nirvana
http://kurtcobain.com/

The Cobain Memorial – A web site dedicated to the life of Kurt Cobain.
Kurt Cobain was the guitarist/vocalists/song writer of Nirvana.
cobain.com

Källor:
skolarbete.nu
atlanticfilm.se
en.wikipedia.or

www.intressant.se

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.