Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Lana Del Rey, med den fängslande rösten…

landelr

Bakom artistnamnet Lana Del Rey döljer sig Elizabeth Woolridge Grant, född 21 juni 1986, är en amerikansk sångerska – låtskrivare. Hon har beskrivit sig själv som en ”Gangsta Nancy Sinatra” eller ”Lost Lolita in the hood” och påverkad i musiken av Britney Spears, Elvis Presley, Eminem, Bob Dylan och – Kurt Cobain. Hon har en alts röstomfång, ”idolen” från you tube. Mycket har skrivits om hennes exceptionellt stora läppar. Plastikkirurgi säger många, men själv säger hon att hon ej gjort något alls.  

Grant/ Del Rey föddes i New York City och växte upp i Lake Placid, New York. Hon är dotter till domän-delägaren Rob Grant, som stödde henne i hennes tidiga karriär som sångerska. Hon slog igenom som en okänd internet-sensation som med små medel spelade in sina egna låtar och videor. Del Rey släppte först en tre-spårs EP 2008 under namnet Lizzy Grant, med låtarna ”Kill Kill”, ”Yayo” och ”Gramma”.  Del Rey släppte sin första fullängds-album med titeln Lana Del Ray i januari 2010. Hennes far hjälpte till med marknadsföringen av albumet som fanns tillgängligt att köpa på iTunes för en kort period innan den drogs tillbaka.

Senare i juni 2011 undertecknade hon ett avtal med Stranger Records, för att släppa sin debut singel ”Video Games”. I oktober 2011 undertecknade hon gemensamt avtal med Interscope Records och Polydor. Hitlåten ses som ett fenomen där litteraturkritiker analyserat texten, som handlar om en ex-pojkvän som hellre spelade ”Call of duty” än umgicks med henne. ”Det händer fortfarande att jag gråter när jag sjunger ”Video games”, säger Lana, ”den väcker mycket känslor”. ”Låten handlar om hur fint det kan vara att bara vara i samma rum som personen man älskar. Det är egentligen en glad låt. Det handlar om att vara med en person man älskar”, slutar Lana.

Albumet: Born to Die, släpptes i januari 2012 – över hela världen. Del Rey framträdde med två låtar på Saturday Night Live i samma månad och blev varmt mottagen av publiken, men fick blandade recensioner från kritiker och allmänhet. Tidigare uttalanden om att hon levde utblottad i en husvagn i en trailerpark i New Jersey har också ifrågasatts. Hon har själv medgett att hon bodde i något liknande. Del Rey har uppgivit att hon led av alkoholism i unga år, men har varit nykter sedan 2004.

Det jag hört låter spännande, en verkligt egen röst och hon ses bli nästa stora superstjärna. Hon hade sällskap med Barrie James O’Neil, 2011-2014, bandmedlem i gruppen Kassidy.  Del Rey bor nära Hancock Park i Koreatown , Los Angeles med sina syskon.

På vänster hand har hon tatuerat bokstaven ”M”, som hänvisar till sin mormor, Madeleine, och ordet ”paradis”. Hennes högra hand är tatuerad med frasen ”trust no one”. Hon även har uttrycket ”dö ung” tatuerat på sitt högra ringfinger. En annan tatuering på sin högra arm, ”Whitman Nabokov (romanförfattare) I juni 2014 tatuerade hon ”Nina & Billie” över bröstet. Hon har fullt upp med musiken, mode och reklam.
Kurt Cobain del 3 och 4 kommer….

Videon Video games, klicka länken här:
http://www.youtube.com/watch?gl=SE&v=HO1OV5B_JDw

Hemsida, mest video och musik:
www.lanadelrey.com

Källor:
en.wikipedia.org
expressen.se
plasticcelebritysurgery.com
dailymail.co.uk

www.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.