Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 2925 inlägg. Carpe diem.

Kurt Cobain levde i helvetet, blev han mördad? Del 2

kurtcobainkid

Hela historien om – Kurt Donald Cobain levde mellan 20 februari 1967 – 5 (?) april 1994) och var en amerikansk singer-songwriter, musiker och konstnär, mest känd som sångare och gitarrist i grunge-bandet Nirvana.
Del 3 och 4 innehåller bevis, förhör och tankar kring – var det egentligen mord?

Efter ett turnéstopp vid Terminal Eins i München, Tyskland, den 1 mars 1994, fick Cobain diagnosen bronkit och svår laryngit. Han flög till Rom nästa dag för läkarvård, och fick sällskap där av sin hustru den 3 mars 1994. Nästa morgon vaknade Love och fann att Cobain hade överdoserat med en kombination av champagne och Rohypnol. Cobain blev genast körd till sjukhuset och tillbringade resten av dagen medvetslös. Efter fem dagar på sjukhuset, släpptes han och återvände till Seattle. Love uppgav senare att händelsen var Cobains första självmordsförsök (?)

Den 18 mars 1994, ringde Love Seattlepolisen och informerade dem om att Cobain var självmordsbenägen och hade låst in sig i ett rum med en pistol. Polisen kom och beslagtog vapen och en flaska piller från Cobain, som insisterade på att han inte var självmordsbenägen och hade låst in sig i rummet för att dölja sig – från henne. När frågan ställdes av polisen, sa Love att Cobain aldrig hade nämnt att han var självmordsbenägen och att hon inte hade sett honom med en pistol.(?)

Love ordnade så Cobain skulle gripas för innehav av droger 25 mars 1994. De tio personer som var i kretsen då var musikervänner, bl.a. en av Cobains närmaste vänner, Dylan Carlson. Men allt blev från början misslyckat, med en arg Cobain som skrek kränkande och föraktfulla ord omkring sig – och så småningom låste in  sig i sovrummet på övervåningen. Men i slutet av dagen hade Cobain gått med på att genomgå ett detoxprogram.

Cobain kom till Exodus Recovery Center i Los Angeles, Kalifornien 30 mars 1994. Personalen på anläggningen var omedvetna om Cobains historia av depression och tidigare självmordsförsök. När vänner besökte honom såg allt ”normalt” ut, det fanns inga tecken för personalen att se han var negativ eller bar på självmordstankar. Han tillbringade dagen att prata med kurator om sitt drogmissbruk och sina personliga problem och lekte med sin dotter Frances. Det var då sista gången hon skulle se sin far.

Följande natt gick Cobain ut för att ta en cigarett, men hade planerat rymma. Han klättrade över ett sex meter högt stängsel för att lämna anläggningen (som han  tidigare på dagen skojat om skulle vara en dum bedrift att försöka). Han tog en taxi till Los Angeles flygplats och flög tillbaka till Seattle. På flyget, satt han bredvid Duff McKagan i Guns N ‘Roses. Med Cobains eget personliga agg mot Guns N ‘Roses och specifikt Axl Rose, verkade ändå Cobain ”glad” för att se McKagan.

McKagan uppgav senare att han klart kände på sig ”att något var fel.” Den 2 april och den 3 april 1994 var Cobain flackande runt på olika platser runt Seattle, även om de flesta av hans nära vänner och familj var ovetande om var han befann sig. 4 april 1994 vet ingen var han höll hus. Men dagen innan, den 3:e, kontaktade Love  en privatdetektiv, Tom Grant, och anställde honom för att hitta Cobain.

Så, 8 april 1994 upptäcktes Cobains kropp vid Lake Washington av en elektriker som hade kommit för att installera ett säkerhetssystem. Han såg då ”en mindre mängd blod” som kom från Cobains öra, elektrikern rapporterade trodde att han sov tills han såg geväret som pekade på hakan.

Ett självmordsbrev hittades, riktat till Cobains barndoms låtsaskompis, ”Boddah”, ”Jag har inte känt det spännande att lyssna på och skapa musik tillsammans eller skriva… under alltför många år nu ”. En hög koncentration av heroin och spår av valium hittades också i hans kropp. Den hade legat där i flera dagar, i rättsläkarens rapport beräknas Cobain ha dött den 5 april 1994.

En offentlig vaka hölls för Cobain i april 1994 i en park vid Seattle Center, med cirka sju tusen sörjande. Förinspelade meddelanden av Krist Novoselic och Courtney Love spelades på minnesstunden.

Nick Broomfield anser i dokumentärfilmen om paret att det fanns ett pris – för att ”döda” Kurt. Del 3,4 inom kort.

Kurt Cobain & Nirvana
http://kurtcobain.com/

The Cobain Memorial – A web site dedicated to the life of Kurt Cobain.
Kurt Cobain was the guitarist/vocalists/song writer of Nirvana.
cobain.com

Källor:
atlanticfilm.se
en.wikipedia.org
kurtcobain.com
skolarbete.nu

www.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.