Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Imogen Heap, fängslande med musik som skapas annorlunda…

imog1

Sångerska jag själv upptäckte sent, starka texter och musiken ofta naken. Fakta? Imogen Jennifer Jane Heap är född 9 december 1977 i Essex i England, hon är en brittisk sångerska och låtskrivare. Heap har givit ut tre album som soloartist och bildade 2002 även gruppen Frou Frou som höll på en kort tid, tillsammans med Guy Sigsworth.

Heap spelade musik från tidig ålder och blev klassiskt skolad med flera instrument, inkl. piano, cello och klarinett. Hon gick i skola, en internatskola i Saffron Walden. Heaps mor (en konstterapeut) och hennes far (återförsäljare av stengods) separerade när hon var 12. När hon var 13 år hade hon redan börjat skriva låtar. En ensamvarg i hjärtat, fann Imogen tröst i den angränsande musikskolan, där hon kunde ”resa själsligt” från klaustrofobin av internatskolans liv. Hon övade på piano, blues och hon var en begåvad musiker, med röstomfång av alt tenor.

Hon lärde även sig att spela gitarr och trummor, och därefter två slagverk / idiophone-instrument, array mbira och hang – instrument elektroniskt där rösten används som instrument bl.a. Hon har fått två Grammy-nomineringar för sin låt ”Let Go” som hon skrev tillsammans med Sigsworth, och slog igenom som soloartist 2005 med sitt andra album, Speak for Yourself. Hon hade redan tidigare givit ut albumet Megaphone, en titel som är ett anagram av hennes för- och efternamn.

Heap säger att hennes låttexter kommer från egen erfarenhet, men inte rakt av. Hon har sagt ”det mesta, texterna är ungefär som mina hemliga meddelanden till mina vänner eller min pojkvän eller min mamma eller min pappa. Jag skulle aldrig säga till dem att dessa låtar är om dem eller vilka specifika lyrik handlar om någon. Ofta när jag sätter mig ner för att skriva en text, är det i stundens hetta, och något som just hände.”

Hennes låt ”Hide and Seek” är med på soundtracket till filmen The Last Kiss. Låten har även varit med i tv-serierna OC och CSI Miami. I OC har även hennes låt ”Speeding Cars” framförts. Denna finns inte med på någon av hennes soloalbum. Där har Imogen även bidragit med låten ”Hallelujah”. ”Can’t Take It In” är även en låt av henne som spelas i slutet i filmen Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet.

Privat, i april 2006 var hennes pojkvän med på en platta, Richie Mills,  2008 dejtade hon skådisen med några mer år på nacken, Jeff Goldblum. Den 30 juni 2014 meddelade Heap i sin videoblogg att hon var gravid med sitt första barn med partnern Michael Lebor. Hon födde sin dotter, Florens Scout Rosie Heap-Lebor, med smeknamnet ”Scout”, den 8 november 2014.

Ett urplock av singlar: 1998 – ”Getting Scared”, 1999 – ”Meantime” (med Guy Sigsworth), 2005 – ”Hide and Seek” och 2009 – ”First Train Home.”

Musik av idag, reser, turnéer och framträdanden. I mars 2011 Heap började officiellt arbeta på ett album – där fans skickat in nästan 900 ”ljud”, eller prover på vardagliga ljud som en ”cykel” eller en ”brinnande tändsticka”. Heap har uppgivit att konceptet för detta ska bli en inspelning med en låt under en två veckors period var tredje månad. Den första låten, fick slutligen titeln ”Lifeline”, premiär över hela världen 2011 via Ustream. Låten är en hyllning till offren för Jordbävningen vid Tohoku 2011. Lyssna på henne ex gnm hemsidan…

Den 9 september 2012 skrev Heap och släppte en låt, ”Someone´s calling”, inspelad speciellt för användning som en ringsignal. Hon är engagerad i massor, en nyskapare, annorlunda och en spännande upptäckt…

Hemsida:
Imogens hemsida, check!!!

Källor:
sv.wikipedia.org
en.wikipedia.org
sing365.com
imogenheap.com

 www.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.