Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Världens kortaste gata är lite längre än du…?

wick-ebenezer-place

Ganska otroligt, men det stämmer. Var i världen kan vi finna denna gata, i Gamla Stan i Stockholm eller i gränderna i någon ”okänd” stad? Nej, den ligger i Wick, Caithness, Skottland. Gatan har en postadress, en dörr och en skylt där gatans namn står. Och den är noterad i Guinness World Records för detta. Men det har varit lite debatt om man kan kalla det en gata, men det anses så.

Gatan kallas, Ebenezer plats och – mäter 2,06 meter, ytterdörren till nr 1 Bistro – en del av Mackays Hotel. Gatan byggdes 1883 och det har verkligen blivit ett stort intresse för turister. Rekordet mättes vid kontroll den 28 oktober 2006.

När den konstruerades av Alexander Sinclair 1883 berättade ägaren att man skulle måla ett namn på byggnaden. Den var officiellt godkänd som en gata 1887.

Wick är en kuststad i Highland i norra Skottland. Orten var administrativ huvudort för grevskapet Caithness till grevskap avskaffades som administrativ enhet. Resterna av slottet i Old Wick, ofta kallad Old Man of Wick, ligger ovanpå kanten av klipporna cirka en halv mil söder om Wick Bay och med utsikt över havet.

Wick hade 6 880 invånare år 2006.

wickgataa

Källor:
no.wikipedia.org
news.bbc.co.uk
feettometres.com
nothingtoseehere.net
guinnessworldrecords.com
visitscotland.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.