Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Serena Williams, hårtslående storhet i tennis!

serenaw

Hon är en av världens största idrottsstjärnor någonsin och är ännu med i leken, fast lek, det handlar om stora pengar. Kvinnan är – Serena Jameka Williams, född 26 september 1981 i Saginaw, Michigan, som är en amerikansk, högerhänt, professionell tennisspelare, yngre syster till tennisspelaren Venus Williams (som är ca 1½ år äldre, född -80). Serena är 175 cm lång och matchvikten normalt 68 kg.  

Serena föddes i Saginaw, Michigan – föräldrar Richard Williams och Oracene Price. Hon är av afro-amerikanskt arv och är den yngsta av Oracenes fem döttrar: halvsystrar Yetunde (död 2003), Lyndrea och Isha Pris och äldre syster Venus. När barnen var små, flyttade de till Los Angeles där Serena började spela tennis vid fem års ålder.

Rick Macci, som skulle ge extra coaching var inte alltid överens med Williams far, men respekterade att ”han behandlade sina döttrar som barn, tillät dem att vara små flickor”.

Richard slutade sända sina döttrar till nationella juniortennisturneringar när de var 10 år, eftersom han ville att de skulle ha det lugnt och fokusera på skolarbetet. En annan motivation var rasistisk, eftersom han påstods ha hört av föräldrar till vita spelare om ”Williams systrar” på ett kränkande sätt under turneringar.

Ok, Serena blev professionell som 14-åring i september 1995. Hon har rankats högst upp och de har vunnit det mesta och bästa. Hon har vunnit mer prispengar i sin karriär än någon annan kvinnlig idrottare i historien. Aktuellt antal vinster och spelfakta är svårt sia om då de lirar ännu.

Men Serena har plus i vinster där hon mött syrran Venus. 2003 förekom Serena tillsammans med Venus i ett avsnitt av Simpsons. Hon har också arbetat som fotomodell i olika annonssammanhang. Både Serena och hennes syster är Jehovas vittnen och Serena är bosatt i Palm Beach Gardens, Florida. Under slutet på 2010 och mycket av 2011 fick hon vila från tennis på grund av sjukdom. Under 2012 vann hon OS-guld i både singel och dubbel (med Venus), och vann också Wimbledon och US Open och WTA-mästerskapet.

Senaste pojkvän enligt uppgift bör vara Patrick Mouratoglou, född 1970. En tennistränare som deläger egen tennisskola, var själv lovande som ung men inte mer. Serena, en stor sportstjärna….

williams - Kopia

Hemsida:
http://www.serenawilliams.com/

Källor:
sv.wikipedia.org
en.wikipedia.org
serenawilliams.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

www.intressant.se

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.