Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Sprid länken! Ett inlägg varje dag (minst) klockan 10. Nu 2250 st inlägg. CORONA KVAR – HÅLL DISTANS!

Gladiatorn Kitsune i TV4, en som alltid sysslat med sport…

kitsunekitsu

Den hårda attityden utåt gäller alla gladiatorer, men vem är denna Jenny Ji ”Kitsune” Adolfsson, född i maj 1982, bor i Solna med sambo. Jenny arbetar i en nyöppnad sportbutik i Stockholm, och som personlig tränare med eget företag. Hon är/var gymnastiklärarinna, idrottspedagog. Är dessutom utbildad styrketräningsintruktör, och funderar på PT-yrket. Jenny är adopterad från Indonesien och har en läsvärd historia bakom sig.

Hon är 160 cm, normalt 61-57 kg, är (2014) sambo med Peter ”Bicepsmannen” Ljunggren (som vunnit Biceps Battle på Fitnessfestivalen inte mindre än sex gånger i rad) som har två egna barn.

Jenny älskar idrottens olika kontraster och utmaningar och har sysslat med idrott sedan barnsben och var redan som 10-åring aktiv inom flera idrotter: gymnastik, friidrott (sprint och längdhopp) och handboll. Hon började tävla, främst i friidrott, i tonåren.

När hon blev äldre valde hon satsa mer på 100 meters löpning. Som 10-åring hemma i halländska Hyltebruk var hon medlem i varenda idrottsförening. Volleyboll, handboll, gymnastik och friidrott stod på schemat 6-7 dagar i veckan och hon tävlade i 100 meter och längdhopp ända upp till 19 års ålder.

I vuxen ålder har Jenny tävlat i bl.a multisport och klättring för att sedan mer övergå till styrketräning. Vid 15-års ålder tränade hon bänkpress för första gången, men då såg hon det mer som komplementträning. 2004 stod hon för första gången på en Active Fitness-scen och det var då hon fick upp ögonen på allvar för styrketräning.

2009 ställde hon upp i Fitness five och hade äran att kamma hem segern, efter det kan man säga att hon kom i ett tävlingsstim och lyckades ta hem ytterligare några guldmedaljer i olika tävlingar: Fitness five 2010 och 2011, Body press och bicepsbattle, Lag-SM silver i bänkpress med utrustning.

Programmet Gladiatorerna är en svensk variant av det amerikanska American Gladiators från 1989, där män och kvinnor utmanar muskulösa män och kvinnor, så kallade gladiatorer, i olika grenar och utmaningar.

Kitsune är det japanska namnet på rödräven (Vulpes vulpes). Rödräven förekommer i Japan som två underarter, en lever främst på Honshu, den största av de fyra huvudöarna. På den nordliga Hokkaido förekommer den andra underarten (Kita kitsune). Båda underarterna medverkar i den japanska mytologin. Ett par som båda har samma intressen, styrka och kropp.

Källor:
tv4.se
mmsports.se
gp.se
body.se

www.intressant.se

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.