Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Om det du undrat över, inom alla områden.

Våra kära sällskapsdjur där hemma, genomgång och fakta…

rattaa

Sällskapsdjur är domesticerade djur som människor håller som följeslagare för sällskaps skull snarare än för ekonomisk vinning. Under modern tid har även fiskar blivit vanliga som sällskapsdjur och under de senaste åren har även reptiler, groddjur och några insekter blivit populära. Vissa sällskapsdjur hålls i akvarium (fiskar), terrarium (reptiler och leddjur) eller voljärer (fåglar). Det finns många olika klubbar för ägare av sällskapsdjur.

Och de vanligaste är:
1. Katt 726 000 2. Hund 552 000 3. Akvariefiskar 173 000 4. Kanin 5. Fågel

Bland ovanligare räknas även minigris, påfågel och ex. möss.

Husdjur, tamdjur eller fä, kallas djur som människan tämjt och/eller domesticerat och främst använt för att få mat, kläder, skydd mot rovdjur och angripare, hjälp med tyngre arbeten, hjälp med att valla boskap eller som sällskap. Exempel på husdjur är brevduva, får, get, gris, hund, häst, kanin, katt, ko, tambin och tamhöns.

Hur döper vi våra djur?

Hund?
1. Molly 2. Wilma 3. Ludde
Katt?
1. Maja 2. Nisse 3. Smulan
Marsvin?
1. Ludde 2. Teddy 3. Sixten

Ett bra specifikt sällskap hemma för de unga kan vara följande, dock ej kramvänligt. Jo, Vandrande pinnar (Phasmatidae) är en familj av insekter i ordningen spökskräckor som innehåller cirka 2500 arter. Närbesläktade med de vandrande pinnarna är vandrande blad. Vissa arter av vandrande pinnar, speciellt arten Carausius morosus, är mycket lättskötta och hålls ofta som husdjur av barn och ungdomar.

Vandrande pinnar som husdjur. De behöver ett terrarium eller en stor burk som är minst 20 centimeter hög. Där skall också finnas kvistar, som pinnarna kan krypa upp på. Lämplig föda kan till exempel vara sallad, hallonblad, ekblad, blad från blomman ”hösteld”, björnbärsblad, citronmelis, gurka med mera. Lämplig föda varierar dock beroende på art. Det är också lämpligt att ge dem en hög luftfuktighet genom att spruta vatten, med en blomspruta i buren där de lever, cirka 1 till 2 gånger per dag.

Ett bra husdjur enligt SVT Martin Emtenäs, naturprogramledare, är ökenmöss. ”De är enkla att ha att göra med och blir lätt tama”. Jaha…
Läs på alla om ni ska välja djur, en del kräver mer av sin ägare än andra. På bilden ser vi en ökenråtta.

Källor:
agria
scb/agria
uppslaget/posten
sv.wikipedia.org

http://intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.